Главният изпълнителен директор на фармацевтичния концерн Мерк Кенет Фрейзиър подаде оставка от

...
Главният изпълнителен директор на фармацевтичния концерн Мерк Кенет Фрейзиър подаде оставка от
Коментари Харесай

Шефът на Мерк подаде оставка като съветник на Тръмп след размириците в Шарлътсвил

Главният изпълнителен шеф на фармацевтичния тръст " Мерк "  Кенет Фрейзиър подаде оставка от Американския съвет по предприемачество на президента Доналд Тръмп. 

Като причина той уточни " нетолерантността и екстремизма ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

При събирането на стотици бели националисти в Шарлътсвил, щата Вирджиния, през уикиенда избухна принуждение, откакто автомобил се вряза в група контрапротестиращи, причинявайки гибелта на най-малко един човек и ранявайки най-малко 10 души.

Повод за ексцесиите е ориста на паметника на военачалник Робърт Лий, командвал армиите на южняците в Гражданската война през 19-и век. Властите взеха решение да отстранен статуята му, смятайки я за знак на робството, и по този начин разгневиха националистите.

Тръмп не осъди категорично крайната десница и съобщи, че са били въвлечени " доста страни ", с което провокира рецензии от целия политически набор.

" Лидерът на Америка би трябвало да съблюдава фундаменталните ни възгледи, ясно отхвърляйки деянията на ненавист, фанатизъм и групово предимство, които опонират на американския блян, че всички хора са основани равни ", показва Фрейзиър в туита, с който заяви за оставката си.

Няколко ръководители на водещи компании към този момент напуснаха разнообразни консултативни препоръки към Белия дом в символ на противоречие с политиката на Тръмп. Сред тях са основният изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъск, шефът на " Дисни " Робърт Айгър и някогашният началник на " Юбър " Травис Каланик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР